Braincare
Wij zien vanuit praktijk Braincare kinderen continu worstelingen of ze al een diagnose, ADHD, ADD, TOS, Asperger hebben of niet. De oorzaak van de gedrags- en leerproblemen zijn voornamelijk gelegen in het anders verwerken en opslaan van het brein. Hun brein werkt rechts georiënteerd en de maatschappij is gericht op de links georiënteerde breinen
Bij Braincare leren wij kinderen om te gaan met de wereld. Ze ervaren vaak dat zij alleen op de wereld zijn doordat ze zich niet begrepen voelen. Dit alleen al veroorzaakt letterlijk stress en daardoor chaos in hun hoofd. Wij gaan de chaos in hun hoofd opruimen en ordenen. Daarna leren wij hun de vertaalslag te maken waardoor zij de wereld gaan begrijpen. Met de aangereikte tools kan het kind de op school aangeboden lesstof en leerstof “vertalen”.

Pagina functies
- Doelgroep:
-
- 4-12 jaar
- 12-16 jaar
- 16 jaar en ouder
- Specialisme:
-
Alle problematiek rondom de recht werkend georiënteerde breinen, denk hier aan hoogsensitief, andere informatieverwerking, maar ook ADHD,ADD etc.
Ondersteunen en leren communiceren tussen rechts en links georiënteerde breinen, denk aan moeder en kind, maar ook leerkracht en pupil. Het is een dag en nacht verschil in de werking van de breinen..
Laatste update: 15-12-2022
Onze zorglocaties
- Bergen op Zoom
- Etten-Leur
- Roosendaal
4725 AG Roosendaal
Contact: Margrit Elmendorp
Als u nog niet de juiste jeugdhulpverlener heeft gevonden, kunt u het volgende doen:
- Als ouder(s) of jeugdige kunt u contact opnemen met uw gemeente.
-
Als zorgaanbieder of overige professional kunt u met uw zorginhoudelijke vraag terecht bij de gemeentelijke toegang.
-
Voor vragen inzake contracten, inkoop en beleid en overige vragen kunt u contact opnemen met het Zorg Informatie & Inkoop Team.
Als u (samen met de jeugdprofessional) een keuze heeft gemaakt voor een aanbieder kan de jeugdprofessional het gezinsplan doorsturen naar de zorgaanbieder/kunt u met het gezinsplan de zorgaanbieder contacteren voor een intakegesprek.
Indien u een verwijzing heeft van de huisarts of het Samenwerkingsverband (bij dyslexie) dan kunt u met deze verwijzing de zorgaanbieder contacteren voor een intakegesprek.
Indien u nog geen verwijzing heeft meldt u zich dan bij het CJG van uw gemeente.