Leestalent BV


Uw kind heeft voldoende hulp gekregen op school om te leren lezen en spellen. Maar tóch blijft hij of zij er maar moeite mee houden, dan kan er sprake zijn van dyslexie. Leestalent is uw vraagbaak en aanspreekpunt voor advies, begeleiding en eventueel onderzoek en behandeling. Leestalent heeft vele locaties ter beschikking, dat zorgt er voor dat het onderzoek bij u in de regio gedaan wordt, de behandeling vindt veelal op de eigen school plaats.

Na aanmelding en het compleet maken van het dossier volgt er een intake gesprek en twee onderzoeken:

1.      Tijdens het eerste onderzoek wordt de intelligentie van uw kind getest.

2.      Tijdens de tweede afspraak onderzoeken we het niveau van lezen en spelling en kijken we of uw kind de kenmerken heeft van dyslexie.

Blijkt er uit het gesprek en de onderzoeken dat er sprake is van ED (ernstige dyslexie) zal de behandeling starten. Leestalent behandelt kinderen meestal onder schooltijd op school. Zo is het kind geen extra tijd kwijt en hoeft het niet te reizen. Dat is wel zo prettig, want een kind met dyslexie moet zich al harder inspannen dan andere kinderen. Een bijkomend voordeel is dat de behandelaar een direct contact met de school kan onderhouden. Mocht u toch liever willen dat uw kind buiten school(tijd) wordt behandeld, dan kan dat ook.

Tijdens de behandeling houdt Leestalent intensief contact met ouders. Dit gebeurt door regelmatige gesprekken en daarnaast ook online. Leestalent gebruikt tijdens de behandeling het programma Skribbel®, dit biedt kinderen een aantrekkelijke, speelse omgeving om in te oefenen. Ook kunt u inloggen in ‘Jouw omgeving’ in Skribbel, waarin u de vorderingen van uw kind kunt volgen en erop kunt reageren.

Leestalent en de behandelaars die bij Leestalent zijn betrokken zijn allen ingeschreven bij het Nederlands Kwaliteitsinstituut Dyslexie. Een dergelijke certificering betekent dat wij voldoen aan een uitgebreid kwaliteitssysteem.

Contact met Leestalent begint met een aanmelding via www.leestalent.nl.

Na de aanmelding vragen wij u en de school om een aantal formulieren in te vullen in ons cliëntenportaal. Als het dossier compleet is en voldoet aan de eisen, maken we de afspraken voor de twee onderzoeken en intake met ouders/verzorgers.

Blijkt uit het onderzoek dat bij uw kind sprake is van ED (ernstige dyslexie) en dat behandeling wordt geadviseerd? Dan ontvangt u een dyslexieverklaring en kunnen de behandelingen starten.


Pagina functies

Mail de redactie
Doelgroep:
  • 4-12 jaar
Specialisme:

Dyslexiezorg

Laatste update: 08-12-2022


Onze zorglocaties

  • Bergen op Zoom
  • Etten-Leur
  • Halderberge
  • Moerdijk
  • Roosendaal
  • Rucphen
  • Steenbergen
  • Woensdrecht
  • Zundert

Hofplein 20
3032 AC Rotterdam
Contact: info@leestalent.nl