Sensory Lab


Sensory Lab gebruikt kennis en kunde over de zintuiglijke prikkelverwerking om gedrag te verklaren. Van onder andere slaap-, werkhoudings- en leerproblemen tot last ervaren in een drukke omgeving, niet op gang komen en boosheid en agressie. We helpen gezinnen graag om meer inzicht te krijgen (d.m.v. het maken van een sensorisch profiel) en de hulpvragen die er zijn vooral te komen tot praktische oplossingen. Zonder oordeel en diagnose, maar met inzicht en oplossingen die het gezin en voor het kind helpend zijn.

Sensory Lab werkt altijd op maat. Dat begint bij een onderzoek waarbij we op zoek gaan naar de reactie op zintuiglijk prikkels: voor welke zintuigsystemen is iemand gevoeliger en voor welke juist minder gevoelig? En hoe veroorzaakt die manier van prikkelverwerking het lastige gedrag? We leren kind en gezin begrijpen waar (ongewenst) gedrag vandaan komt en gaan op zoek naar praktische oplossingen. Dat kan in de vorm van advies en coaching aan kind, ouders, leerkracht en andere betrokkenen en behandeling in de praktijk.

Bij Sensory Lab kijken we verder dan het kind alleen. Indien nodig en wenselijk nemen we ouders mee in het onderzoek. Want als een prikkelgevoelige ouder een prikkelzoekend kind heeft of andersom, is samen in een gezin functioneren best lastig. Hoe los je dat praktisch op zonder iemand te kort te doen? En wat als deze verschillen er ook op school zijn? Als nodig en wenselijk gaan we in gesprek met de leerkracht en/of andere betrokkenen.


Pagina functies

Mail de redactie
Doelgroep:
  • 0-4 jaar
  • 4-12 jaar
  • 12-16 jaar
  • 16 jaar en ouder
Specialisme:

Sensory Lab is gespecialiseerd in gezinnen met kinderen/jongeren van alle leeftijden, waarbij het kind / de jongere lastig gedrag heeft of ervaart die zijn oorsprong vindt in de zintuiglijke prikkelverwerking.

Laatste update: 05-10-2023


Onze zorglocaties

  • Steenbergen

Daansbergen 6B
4661 RE Halsteren
Contact: Karen de Vriend