Jasper van Overveld, Inkoop- en Contractmanager


Het duurde even voordat het Zorg Informatie & Inkoop Team een goede vervanger had gevonden voor de vorige Inkoop- en Contractmanager. Toch is het gelukt! Sinds 1 juni is Jasper van Overveld een sterke aanwinst voor het team. Als jongste lid -29 jaar-heeft hij al de nodige ervaring binnen het sociaal domein bij gemeenten opgedaan. Dat is waardevol voor regio West-Brabant West waar de jeugdhulp volgens de open house methodiek wordt ingekocht. Jasper stelt zich graag aan je voor.

Wat is jouw functie en wat houdt deze in?

“Als Inkoop- en Contractmanager bij het Zorg Informatie & Inkoop Team houd ik me, zoals de naam al zegt, bezig met het inkoopproces rondom de jeugdhulp. Dat klinkt misschien vrij abstract en het kan daarbij ook om verschillende opdrachten gaan, maar uiteindelijk draait het allemaal om het rechtmatig inzetten van (publiek) geld en het verkrijgen van de beste kwaliteit voor een zo goed mogelijke prijs. Zodra er is ingekocht, worden deze contracten ook gemanaged. We monitoren en sturen dan op gemaakte afspraken, proberen problemen te verhelpen en uiteraard voor mooie verbeteringen te zorgen gedurende die contracten. Zodra de looptijd van die contracten erop zit, begint het hele proces opnieuw en hoop je weer stappen vooruit te maken.”

Heb jij al ervaring met jeugdhulp of sociaal domein of heb je een hele andere achtergrond?

“Sinds mijn opleiding tot bestuurskundige ben ik altijd al werkzaam geweest binnen het sociaal domein. Dit deed ik dan als extern beleidsadviseur of contractmanager bij verschillende gemeenten. Heel erg leuk om overal een kijkje in de keuken te kunnen nemen. Dit deed ik met name binnen de Wmo, bij escalaties of bij innovatieve onderwerpen. De stap naar de jeugdhulp is dus gelukkig niet zo groot, maar wel erg boeiend en uitdagend. Gelukkig gaat er veel goed, maar er liggen nog een hoop kansen.”

Wat is jouw motivatie om in deze functie aan de slag te gaan en wat wil je graag bijdragen?

De laatste jaren heb ik me kunnen inzetten als contractmanager bij diverse gemeenten en in de tussentijd heb ik me steeds meer verdiept in het inkopen. Dat vind ik een ontzettend mooi vak, dus het was voor mij vanzelfsprekend om daarmee verder te gaan. De jeugdhulp is een heel waardevolle, maar ook kwetsbare en complexe sector. Ik word er heel enthousiast om hier een mooie bijdrage te gaan leveren in zowel het organiseren en faciliteren daarvan. Dit natuurlijk altijd met de jongeren in gedachten, want daar doen we het uiteraard voor.”

Tot slot een persoonlijke noot over Jasper

“Ik ben 29 jaar en een geboren en getogen Roosendaler, waar ik samen met mijn vriendin in het centrum van de stad woon. Dat is een enorm voordeel, want ik ben absoluut geen ochtendmens en het is nog geen 5 minuten lopen naar het nieuwe Huis van Roosendaal. Mijn vrije tijd breng ik het liefste door achter de piano op, om of voor een podium. Ik heb een grote passie voor muziek en ik vind dat er niks leukers bestaat dan muziek maken en luisteren.”