ADHDcentraal
ADHDcentraal is al ruim 10 jaar het expertisebureau voor ADHD bij volwassenen. ADHDcentraal biedt nu ook 16 en 17 jarigen de mogelijkheid om ons programma van diagnostiek en behandeling te volgen. Omdat wij de afgelopen jaren veel vragen kregen of wij ook jeugdigen met ADHD klachten zouden kunnen diagnosticeren en behandelen hebben wij voor deze groep ook een aanbod ontwikkeld.
.De diagnostiek vindt op 1 dag plaats en bestaat uit de volgende elementen:
- Diagnostische interviews met ouders en jongere met verschillende zorgprofessionals
- Computergestuurde test (QbTest)
- Er vindt een effectmeting plaats van een eenmalige dosering medicatie. Het effect van de medicatie wordt dan objectief vastgesteld door middel van een 2e QbTest.
- Overleg met ouders en jongere waarin bevindingen worden gedeeld en het vervolgtraject wordt besproken
Als ADHD wordt gediagnosticeerd overlegt de behandelaar aan het eind van de diagnostiekdag met ouders en de jongere over de gewenste behandeling. Binnen deze behandeling wordt psycho-educatie gegeven (uitleg over ADHD), kan er gekozen worden voor het instellen op medicatie, en kan er cognitieve gedragstherapie (CGT) aangeboden worden (of een combinatie van medicatie en CGT).

Pagina functies
- Doelgroep:
-
- 16 jaar en ouder
- Specialisme:
-
ADHDcentraal biedt diagnostiek en behandeling aan jongeren vanaf 16 jaar. De diagnostiek vindt plaats op onze locatie in Breda. De diagnostiek zal in 1 dag afgerond worden. De behandeling kan vervolgens online – dus vanuit huis- worden gevolgd middels beeldbellen met de behandelaar.
Momenteel zijn wij nog druk bezig om alle administratieve zaken op orde te brengen in lijn met de wensen vanuit de gemeenten. Wij zullen via deze website communiceren wanneer wij kunnen starten met ons zorgaanbod.
Laatste update: 11-07-2023
Onze zorglocaties
- Bergen op Zoom
- Etten-Leur
- Halderberge
- Moerdijk
- Roosendaal
- Rucphen
- Steenbergen
- Woensdrecht
- Zundert
Als u nog niet de juiste jeugdhulpverlener heeft gevonden, kunt u het volgende doen:
- Als ouder(s) of jeugdige kunt u contact opnemen met uw gemeente.
-
Als zorgaanbieder of overige professional kunt u met uw zorginhoudelijke vraag terecht bij de gemeentelijke toegang.
-
Voor vragen inzake contracten, inkoop en beleid en overige vragen kunt u contact opnemen met het Zorg Informatie & Inkoop Team.
Als u (samen met de jeugdprofessional) een keuze heeft gemaakt voor een aanbieder kan de jeugdprofessional het gezinsplan doorsturen naar de zorgaanbieder/kunt u met het gezinsplan de zorgaanbieder contacteren voor een intakegesprek.
Indien u een verwijzing heeft van de huisarts of het Samenwerkingsverband (bij dyslexie) dan kunt u met deze verwijzing de zorgaanbieder contacteren voor een intakegesprek.
Indien u nog geen verwijzing heeft meldt u zich dan bij het CJG van uw gemeente.