Kinderen gescheiden ouders vinden de weg naar online buddy Villa Pinedo


Sinds enkele maanden werken Villa Pinedo en de gemeenten van jeugdhulpregio West-Brabant West samen. En met succes! Inmiddels hebben al ruim 33  kinderen uit onze regio zich aangemeld voor het buddy-programma. Dat betekent dat er waarschijnlijk nog meer kinderen op de website van Villa Pinedo zijn geweest om daar informatie op te doen. Uiteraard hopen we dat nog meer kinderen hun weg naar Villa Pinedo weten te vinden.

Om dat te bewerkstelligen is er promotiemateriaal beschikbaar: ansichtkaarten, flyers en posters. Wil jij dit promotiemateriaal ontvangen? Stuur dan een mail naar info@zi2t.nl en geef aan hoeveel stuks je overal van wilt hebben. Dan zorgen wij dat het zo spoedig mogelijk jouw kant op komt.

De Villa Pinedo methode draagt bij aan het voorkomen en verlagen van negatieve impact van de scheiding van ouders op kinderen door het bieden van herkenning, erkenning en hoop door de inzet van ervaringsdeskundigen.

Meer weten?

Campagne online steun voor jongeren van Villa Pinedo start op Dag van de Scheiding

Online buddy Iris biedt kinderen van gescheiden ouders uit negen West-Brabantse gemeenten gratis hulp: “Als ik hier doorheen kon komen, kun jij het ook”

Tips, adviezen, een buddy: hoe overleef ik een scheiding?

Respondenten gezocht voor promotieonderzoek Vrije Universiteit Amsterdam

In het kader van een promotieonderzoek is de Vrije Universiteit Amsterdam op zoek naar jongvolwassenen tussen de 16 en 35 die een vragenlijst willen invullen. De vragen gaan over ervaringen met en gevolgen van verschillende thuissituaties tijdens de jeugd. Bijvoorbeeld over het meemaken van een ouderlijke scheiding en een verhuizing. De vragenlijst start met een aantal korte vragen om te kunnen beoordelen of je kan meedoen aan het onderzoek. Het invullen van de vragenlijst duurt ongeveer 20 minuten. Als je de vragenlijst volledig invult, krijg je via je mail als bedankje een waardebon van € 7,50 euro. Dank voor je deelname alvast!

Klik hier om naar het onderzoek te gaan (of kopieer dit in je browser: https://survey.databox.online/index.php/845185?lang=nl) om bij de vragenlijst te komen.

Mocht je vragen hebben over het onderzoek, kan je mailen naar l.kostense@vu.nl

Flyer Vrije Universiteit Amsterdam


Afbeelding van een buddy die chat met een jeugdige